Publiquen nous correus de Hillary Clinton, entre ells un dirigit a Julian Assange

02.09.2015 | 00:00

El departament d'Estat dels Estats Units va publicar 7.000 noves pàgines de correus electrònics enviats o rebuts per Hillary Clinton durant la seva etapa com a secretària d'Estat (2009-2013), entre els quals destaca un enviat al fundador de WikiLeaks, Julian Assange. Aquest nou paquet consisteix en 4.368 e-mails en unes 7.000 pàgines, la major xifra publicada fins a la data, i inclou uns 150 intercanvis electrònics parcialment censurats, ja que contenen informació que ha estat classificada durant la revisió dels mateixos per a la seva publicació.
Encara que en la seva majoria es tracta d'e-mails rutinaris que l'exsecretària d'Estat i ara aspirant a la nominació demòcrata per a les eleccions presidencials de 2016 intercanvia amb ajudants i funcionaris, destaca un missatge rebut el 27 de novembre de 2010 i dirigit al fundador de WikiLeaks.
El missatge és enviat per Harold Hongju Koh, llavors assessor legal del departament d'Estat, a l'advocada de Julian Assange, Jennifer Robinson, i amb còpia a Clinton. En ell, Koh s'adreça a Robinson i a Assange en referència a una possible publicació de 250.000 documents classificats del Govern dels EUA en possessió de WikiLeaks.
«Malgrat el seu desig exprés de protegir aquestes vides (de periodistes, activistes pels drets humans, blocaires i soldats), ha fet el contrari i ha posat en perill les vides d'incomptables individus», recrimina el funcionari a Assange.
«Ha perjudicat el seu objectiu exprés en disseminar àmpliament aquest material, sense importar-li la seguretat i santedat de les vides», va afegir, per indicar després que el Govern dels EUA «no entrarà en negociacions» en relació a la publicació de material classificat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema