Les forces de seguretat egípcies van matar per error almenys 8 turistes de nacionalitat mexicana i en van ferir una desena més en confondre els vehicles en els quals viatjaven amb els de terroristes. El Govern egipci va assegurar que una patrulla conjunta de la Policia i l'Exèrcit estava perseguint «elements terroristes» a la regió del desert occidental, a la qual està prohibit accedir, tot afegint que ha iniciat una investigació sobre el que va passar i sobre la presència de les víctimes en una zona restringida. A més dels turistes mexicans van perdre la vida un guia i tres conductors egipcis.

Hisham Gaudat, treballador turístic i amic del guia egipci mort, va assegurar que la companyia Windows of Egypt disposava dels permisos necessaris i que fins i tot viatjava amb el grup un agent de la Policia que va resultar ferit i ja ha estat donat d'alta. L'amic de les víctimes va afegir que fins fa poc temps l'àrea estava vetada al turisme, però que l'empresa va obtenir l'autorització per visitar-la.

En aquesta regió d'Egipte es realitzen viatges turístics per visitar els oasis, encara que en els últims anys s'ha limitat aquest itinerari per motius de seguretat. La proximitat amb la frontera de Líbia ha facilitat el tràfic d'armes i les autoritats egípcies no han aconseguit controlar aquest territori desèrtic, on s'han registrat atacs contra les forces de seguretat. Al juliol de 2014, almenys 21 soldats van morir per un atac d'homes armats a la zona de Wadi al Yedid, prop de l'oasi de Farafra, al desert occidental. Les forces de seguretat egípcies s'enfronten a grups islamistes radicals, presents sobretot a la península del Sinaí i que han augmentat la seva activitat des del cop d'Estat de juliol de 2013.

El Govern de Mèxic va explicar que ha lliurat una nota diplomàtica de queixa al d'Egipte per l'atac i ha demanat una investigació «expedita, exhaustiva i a fons» del que va succeir, a més d'exigir «responsabilitats». La ministra de Relacions Exteriors mexicana, Claudia Ruiz Massieu, va dir a més que el Govern egipci li ha comunicat que ha creat un «comitè d'investigació» encapçalat pel primer ministre.