Miguel Ángel MB, el presumpte assassí de Denise Pikka Thiem, la pelegrina nord-americana que va desaparèixer el passat 5 d'abril a Astorga (Lleó), li hauria tallat les mans i un braç per dificultar la seva identificació. Els investigadors intenten localitzar les mans de la víctima a la finca en què va ser trobada el passat 11 de setembre després de la detenció del principal sospitós, que ha confessat el crim i dimarts va ingressar a la presó després de participar en la reconstrucció del mateix.

El presumpte assassí no ha ofert cap informació sobre el parador dels membres que va amputar a la dona. Els investigadors treballen amb la hipòtesi que li tallés les mans per dificultar les indagacions dels experts forenses i per eliminar possibles restes biològiques de l'assassí que podrien haver quedat a les ungles de la víctima durant una hipotètica baralla.

L'autòpsia practicada al cadàver ha revelat que és el de la peregrina nord-americana, que presentava un fort cop al cap que podria haver-li causat la mort. Al mateix temps, queden per acarar les mostres d'ADN enviades per la família de la dona des dels Estats Units i comprovar si coincideixen amb les restes biològiques trobades en una serra a casa del suposat homicida.

La mare de la pelegrina va demanar, en un text llegit a la missa celebrada a la catedral de Santiago en el seu honor, que tant de bo la seva filla la perdoni per no «haver-la protegit» com quan era nena. Una amiga de la família va ser l'encarregada de llegir el text, en què va agrair la celebració d'aquest acte litúrgic i va dir que la mare no té consol i que està «en xoc en veure que pot haver-hi una persona tan dolenta» com per cometre un assassinat com el de Denise.