Més d'un centenar de palestins van resultar ferits de bala ahir en diversos xocs a Cisjordània i Jerusalem Est entre forces i colons israelians, segons van informar fonts mèdiques palestines. "A Jerusalem Est hem registrat més de 120 ferits, la meitat d'ells per bales d'acer recobertes de goma i els altres per inhalació de gas lacrimogen", va informar Amin Abú Gazale, metge i portaveu de la Mitja Lluna Roja a Jerusalem (equivalent a la Creu Roja). Segons aquest portaveu, "nou dels ferits es troben en situació greu".

La majoria d'ells van tenir lloc durant els enfrontaments als barris de Isawiya, Isariye, la Ciutat Vella, Abu Dis i Wadi YOZ, va precisar el portaveu, que va assenyalar que els enfrontaments van ser tan amb forces israelianes com amb grups de colons extremistes. "La policia no protegeix els civils palestins a Jerusalem i, al contrari, ajuda a escalfar la situació", va denunciar. La majoria dels xocs van tenir lloc, en els districtes de Yenín i Nablus (nord de Cisjordània), Ramala (al nord de Jerusalem), Hebrón (al sud) i en barris de Jerusalem Est.

Per la seva part, l'exèrcit israelià no va poder confirmar activitats i enfrontaments a Cisjordània i va assenyalar que "buscarà la informació" sobre els incidents. Una portaveu policial israelià, per la seva banda, va assenyalar que s'han produït enfrontaments entre palestins i forces israelianes al barri àrab de Isawiya i va confirmar que un palestí va resultar ferit de bala en una cama i va escapar.

La violència viscuda ahir va ser conseqüència de l'assassinat dissabte de dos homes israelians en un atac palestí a la Ciutat Vella de Jerusalem, que va deixar també a tres persones ferides, entre elles un nadó i una dona, i a un altre suposat atac amb arma blanca d'un altre jove palestí la matinada de diumenge en una benzinera de la ciutat, la família del qual nega que en fos l'autor.