Dues persones van morir i quatre van resultar ferides en dos tirotejos amb poques hores de diferència a les universitats del Nord d'Arizona i la del Sud de Texas. En el primer incident, una persona va morir i tres més van quedar ferides en un tiroteig al campus de la Universitat del Nord d'Arizona, l'autor del qual va ser detingut. El tiroteig es va produir en un espai dedicat a l'aparcament a l'aire lliure davant d'un edifici de dormitoris per als estudiants d'aquesta universitat, situada a la localitat de Flagstaff.

El sospitós va ser identificat com Steven Jones, de 18 anys, que va obrir foc després d'una confrontació entre dos grups d'estudiants poc després de la una de la matinada hora local, segons va explicar el cap de policia de la universitat, GT Fowler.

Les víctimes van rebre nombrosos trets, segons Fowler, que va afegir que tots els afectats eren homes joves, però no va especificar l'estat dels ferits, que van ser traslladats al Centre Mèdic de Flagstaff. Jones no es va resistir ni va intentar escapar quan la policia va acudir a arrestar-lo, i en tot moment està cooperant amb els agents, va afegir Fowler.

Hores després, una persona va morir i una altra va resultar ferida en un tiroteig al campus de la Universitat del Sud de Texas, prop de Houston, que va provocar que les autoritats bloquegessin l'accés al centre educatiu.

Tot i que la policia va informar que "un sospitós està detingut", la universitat va publicar un comunicat a la seva pàgina web en el qual indicava que el responsable de l'assalt continuava sense ser localitzat. A més, és el segon tiroteig en menys d'una setmana al mateix complex d'edificis, on una persona va resultar ferida dimarts.