La secretària d'Anàlisi i Programa de Podem, Carolina Bescansa, va afirmar que tenint en compte les enquestes internes que maneja el partit, actualment no estarien en condicions de guanyar les eleccions. "En aquests moments no estaríem en condicions de liderar un Govern al nostre país", va dir.

Bescansa va explicar que els seus propis sondejos els situen en un marc que no els és favorable, amb un PP que guanyaria les eleccions generals i un empat tècnic entre Podem, PSOE i Ciutadans.

Paral·lelament, a dos mesos de les eleccions del 20 de desembre els partits van obir ja el clàssic "debat sobre el debat" de totes les cites electorals, en què el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va instar per carta Mariano Rajoy, Pedro Sánchez i Albert Rivera a celebrar un debat electoral televisat en què es permetin preguntes de la ciutadania.

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, va voler deixar clar que la seva intenció és debatre "amb tots, de tot i sense traves" i que el seu desig és fer una campanya "neta, de propostes i no de desqualificacions". Ciutadans també va demanar un debat amb els quatre principals candidats.