El líder de Ciutadans, Albert Rivera, va assegurar estar «esperançat» respecte les eleccions generals i va vaticinar que el seu partit, al costat del PP i PSOE, seran els principals protagonistes polítics de la campanya electoral. «No és una opinió, són enquestes publicades, o els resultats electorals -de Catalunya-, que apunten cada vegada més a un partit a tres, entre el PP, Ciutadans i el PSOE», va manifestar, hores després de protagonitzar un debat amb el líder de Podem, Pablo Iglesias.

Rivera va assenyalar que el debat amb Iglesias demostra que s'ha tancat una era política emparada en el «silenci», i l'interès suscitat per aquest revela que hi ha ganes de canvi, «no només en el fons, també en les formes». El líder de ciutadans es va mostrar disposat a formar govern encara que no tingui majoria parlamentària i va afegir que «s'ha acabat amagar-se als plasmes».

Després d'avançar que té quatre propostes de quatre televisions privades per fer debats, a les quals ja ha dit «sí, sí i sí», es va mostrar disposat a debatre «a quatre, a tres o a dos candidats» i sense condicions, i va confiar que «la vella esquerra i la vella dreta admetin debatre».

«Tenim el millor projecte per a Espanya, renovat i il·lusionant», va afirmar Rivera, abans de fer una crida al PP i al PSOE perquè «s'atreveixin a debatre» si tenen també un projecte per a Espanya, perquè si no, els espanyols pensaran que «no volen trencar amb els costums del passat».

En aquest sentit, el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va garantir que no hi haurà una «cadira buida» del seu partit en els debats que s'organitzin, però no va confirmar que sigui Mariano Rajoy qui acudeixi als que se li proposin. Casado va remetre al comitè de campanya del PP la determinació de en quins debats electorals participarà el president del Govern, tot i que va recordar la «norma no escrita» que hi hagi algun cara a cara entre els líders amb possibilitats de governar.

Per altra banda, la Fundació FAES, que presideix José María Aznar, en l'editorial del darrer número de la seva revista Cuadernos de Pensamiento Político, va instar el PP a reaccionar davant el «perill» que suposa la «probable consolidació d'una esquerda en l'espai electoral del centredreta».

És una de les advertències que recull l'editorial de la revista que dirigeix Javier Zarzalejos, que demana al PP «aprofundir en les raons i en les intencions del projecte que va merèixer una amplíssima majoria fa tot just quatre anys», quan el Partit Popular no només era «un partit indispensable per a Espanya», sinó que s'havia convertit en «el partit indispensable d'Espanya». «Res està decidit i gairebé tot està encara pendent de resoldre», assegura la Fundació de cara a les eleccions generals del 20 de desembre.

Casado va negar que el seu partit hagi viscut una crisi, va afirmar que els populars no perden «ni un sol minut» a «mirar-se el melic» i va assegurar que «tot» el partit està al costat de Mariano Rajoy i es sent «molt orgullós» del seu candidat. El vicesecretari de Comunicació del PP va insistir que «no hi ha cap dubte» sobre el lideratge de Rajoy, que és no només «el millor candidat per si mateix» sinó també en comparació amb la resta.