La Fiscalia ha presentat una querella contra el secretari general de Manos Limpias, Miguel Bernad, i una advocada del sindicat, Virginia López, per suposat delicte d'apropiació indeguda de 108.000 euros. La querella ha estat presentada pel Ministeri Públic davant els jutjats de Madrid després de culminar les diligències d'investigació que la Fiscalia va obrir arran d'una denúncia de la Comissió de Prevenció de Blanqueig de Capitals i Infraccions Monetàries (Sepblac).

Els fets objecte de la querella es corresponen a la informació avançada pel diari ABC, que fa referència a la retirada de diners d'un compte del sindicat, del qual diu que la meitat se l'hauria quedat Miguel Bernad i l'altra es la va lliurar a Virginia López, representant de Manos Limpias en causes conegudes en les quals el sindicat exerceix l'acusació com el cas Nóos.

Manos Limpias va emetre un comunicat en resposta a aquesta notícia en què assenyalava que el sindicat, a través del seu secretari general, va aclarir a la Fiscalia en el seu dia els dubtes expressats per l'informe del Sepblac sobre l'origen d'uns ingressos del sindicat de l'any 2010.

Va explicar que els mateixos van ser motivats per la contractació d'uns serveis professionals a una plataforma d'afectats de l'estafa en la inversió de segells de Forum-Afinsa. Va afegir que en concret eren nou-cents afectats que pretenien que els serveis jurídics del sindicat interposessin diverses demandes contra l'Administració de l'Estat per responsabilitat patrimonial.

Manos Limpias va destacar que va presentar les demandes a l'Audiència Nacional, al Tribunal Suprem, al Tribunal Constitucional i al Tribunal Europeu d'Estrasburg.