El president de França, François Hollande, va anunciar que per donar suport als bombardejos contra l'Estat Islàmic (EI) a Síria i l'Iraq enviarà el portaavions Charles de Gaulle, que ja va estar a la zona realitzant aquesta missió durant quatre mesos fins a començaments d'any.

«S'ha decidit el desplegament del grup aeronaval associat al portaavions Charles de Gaulle per participar en les operacions contra l'EI i els seus grups afiliats», va informar la presidència francesa en un comunicat al final d'un Consell de Defensa per tractar la situació de Síria i Iraq.

En aquesta reunió també es van analitzar «les conseqüències de la destrucció del vol rus el 31 d'octubre al desert del Sinaí», va afegir el Palau de l'Elisi. «S'han pres totes les mesures de seguretat a títol preventiu per garantir la seguretat dels francesos. Actualment no hi ha vol directe entre Sharm el-Sheikh i França», va afegir la presidència francesa, després que el Consell de Defensa examinés «l'amenaça terrorista dirigida contra França».

El Charles de Gaulle va participar en les operacions franceses contra l'EI a l'Iraq en aigües del Mediterrani, de Suez i del Golf Pèrsic entre finals de 2014 i la primavera de 2015, quan va tornar a la base de Toló, on es troba actualment, preparant-se per sortir de nou.

Des del començament d'aquesta missió francesa el 19 de setembre de 2014 (en un primer moment es limitava a atacar l'EI a territori iraquià), els avions francesos han realitzat unes 2.240 sortides, de les quals unes 270 van ser bombardejos, va explicar una portaveu de l'Estat Major de l'Exèrcit. Fins a l'arribada dels reforços del portaavions, els dotze caces francesos que participen en el desplegament utilitzen bases militars a Jordània i als Emirats Àrabs Units. Per altra banda, París va destacar «la importància de donar suport al procés de Viena per progressar cap a una transició política».