Ángela Reina, l'esposa de Juan Alberto González Garrido, l'únic espanyol que ha mort en els atemptats de París, va relatar ahir en un comunicat enviat als mitjans que el seu marit va intentar protegir-la amb el seu cos dels trets dels terroristes que van assaltar la sala de festes Bataclan.

«Em va intentar protegir, n'estic segura», va assegurar Ángela i aclareix que en cap moment va abandonar el seu marit.

Els dos espanyols seguien el concert més o menys al centre de la sala i llavors van sentir els trets. Ràpidament es van tirar al terra i instintivament es van tapar el cap. «En aquest moment no sabia on era ell però estic segura que ell sí sabia on era jo perquè va moure les cames perquè el meu cap quedés sota seu. Em va intentar protegir, n'estic segura», afirma.

Poc temps després, Juan Alberto es va incorporar una mica i va tocar a la seva dona, encara que semblava marejat. Va dir algunes paraules que Ángela no va poder entendre, potser el seu nom.

«Vaig intentar aguantar-lo entre els braços, vaig veure que hi havia sang i crec que vaig començar a cridar, això no ho recordo bé», assegura abans d'indicar que en aquell moment van tornar els trets, per la qual cosa es van tirar una altra vegada al terra i es va quedar tombada sobre el seu pit.

«Em vaig quedar amb ell fins que va arribar la Policia i van dir que havíem de sortir, quan els vaig dir que el meu marit no es podia moure, que no em contestava, em van dir una altra vegada que me n'havia d'anar fora, que si no sortíem els serveis d'emergència no podien intervenir», insisteix Ángela, que ha volgut deixar clar que en cap moment va voler separar-se del seu marit. Poc ?després, la van portar al carrer i ja no la van deixar tornar al costat d'ell.

«Una noia, Claire, es deia, em va dir que em tranquil·litzés, que ja devia ser en una ambulància i que l'estarien curant i em va ajudar a rentar-me», lamenta.