Els fitxatges de la direcció nacional i les decisions de «despatx» sobre els cap de llista per a les generals han provocat a Podem d'Andalusia un profund malestar i el descontentament a un mes del començament de la campanya, el temps que té la formació lila per tancar l'«hemorràgia» interna.

Amb aquest escenari, el candidat a la Presidència del Govern de Podem, Pablo Iglesias, té previst obrir la campanya electoral amb un míting el 4 de desembre a Cadis, on governa José María González, de Per Cadis sí es Pot, i amb el qual pretén visualitzar el canvi promogut per Podem en altres punts del país com Madrid, Barcelona o Saragossa.

Està previst que a l'acte hi sigui la secretària general de Podem Andalusia, Teresa Rodríguez, qui no ha ocultat el seu desacord amb el model de primàries aprovat per triar les candidatures a les generals i amb la falta d'autonomia de les organitzacions territorials per designar els caps de llista.

L'objectiu de Podem Andalusia per a aquestes primeres eleccions generals a les quals es presenta és millorar la representació obtinguda en les autonòmiques andaluses (15 escons), però els dirigents consultats admeten que la imatge de divisió que s'està traslladant causa «preocupació» i pot afectar els resultats del 20-D.

Teresa Rodríguez intenta «resoldre les diferències, tancar ?l'hemorràgia interna» i s'implicarà «intensament» en la campanya electoral, segons fonts properes.