La Cancelleria russa va recomanar als seus turistes que no viatgin a Turquia, un dels seus principals destins, i als que ja es trobin allà, que tornin com més aviat millor, a causa de la "latent amenaça terrorista" en aquest país. Rússia va anunciar aquesta recomanació enmig del contenciós diplomàtic amb Ankara per l'avió rus abatut per Turquia a la frontera amb Síria, un fet que el president rus, Vladímir Putin, va titllar de "punyalada a l'esquena".

Segons el Govern, gairebé 10.000 russos es troben en aquests moments a Turquia, on molts turistes van viatjar després que el Kremlin prohibís els viatges a Egipte després de l'atemptat contra l'avió rus dinamitat amb 224 turistes a la península del Sinaí. L'agència estatal de turisme, Rosturism, va avançar que tots aquests viatgers estaran de retorn de Turquia a Rússia el 7 de desembre, amb l'excepció de 34 que tenen bitllet de tornada per al 26 del mateix mes. "És evident que la cooperació amb Turquia en matèria turística serà suspesa", va dir Oleg Safonov, el cap de Rosturism.

Rússia va desplegar míssils antiaeris S-400 a Síria per protegir els seus avions que compleixen missions en aquest país. "Els sistemes amb míssils antiaeris S-400 ja han entrat en servei", va explicar Ígor Konashenkov, portaveu del Ministeri rus de Defensa.

La televisió pública va mostrar imatges d'aquestes bateries ja desplegades a la base aèria russa de la província de Latakia, que es troba a uns 30 quilòmetres de la frontera turca, i permetran a l'Exèrcit rus controlar tot el nord de Síria.

El Ministeri d'Exteriors de Turquia va convocar l'ambaixador de Rússia a Ankara, Andrei Karlov, per protestar contra les agressions patides tant per la legació turca a Moscou com per empresaris turcs de visita al país.