Els hereus de la «Duquessa Roja» hauran de rebre 33 milions de la seva Fundació

19.12.2015 | 00:00

El jutjat mixt de Sanlúcar de Barrameda (Cadis) ha condemnat la Fundació Casa Medina Sidonia a tornar més de 33 milions d'euros als tres fills i la vídua de la Duquessa de Medina Sidonia, Luisa Isabel Álvarez de Toledo. La sentència resol d'aquesta manera la demanda interposada pels tres fills de la coneguda com a «Duquessa Roja» i els dóna la raó en considerar que aquesta es va excedir notablement en les dotacions amb les quals el 1990 va constituir la Fundació Casa Medina Sidonia.
Aquests béns estan formats pel Palau dels Guzmanes de Sanlúcar de Barrameda, seu de la Fundació, que inclou com la seva «joia» un arxiu amb més de sis milions de documents (del segle XII, el més antic) considerat com el més important d'Europa i com un referent per als historiadors, i catalogat com a Bé d'Interès Cultural per part de la Junta d'Andalusia.
El jutge considera que els hereus tenen dret a les seves parts legítimes, però opta perquè aquesta part dels béns, sobre els quals la duquessa no podia disposar lliurement, sigui retornada als legítims hereus en metàl·lic en la suma de 33.538.272 euros.
La resolució del jutge ha estat presa «tenint en compte que el Palau i l'Arxiu Ducal són Béns declarats d'Interès Cultural, protegits fortament per la normativa que els regula, que els confereix caràcters d'integritat i indivisibilitat, i també davant els seriosos inconvenients que la cotitularitat en aquests béns pels demandants suposaria en el govern dels mateixos», explica el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia. La decisió judicial permet a la Fundació seguir sent titular del Conjunt Ducal Medina Sidonia, però la converteix en deutora dels fills i vídua de la duquessa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema