El PP es va dirigir ahir al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, per demanar-li que «pensi en el futur dels espanyols i no en el del seu partit», després que aquest mostrés la seva negativa a donar suport a Mariano Rajoy perquè torni a ser president.

En una entrevista a Telecinco, la vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va lamentar que Sánchez anés a la reunió amb Rajoy «amb un no per avançat». En la seva opinió, aquest «no és una bon començament» per a una situació política on ha de prevaldre «la prudència i el diàleg».

De la mateixa manera, el vicesecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maillo, va dirigir-se també al PSOE en declaracions a RNE per dir que «el no pel no i alhora fer una crida al diàleg no té gaire sentit». «Més que pensar en nosaltres mateixos, hem de pensar en un govern d'estabilitat, va assenyalar el dirigent popular, tot lamentant que la trobada entre els dos dirigents del PP i el PSOE no es pogués arribar a parlar de qüestions concretes, fet que ell considerava que hauria d'haver estat necessari. Tot i això, els populars encara es mostren esperançats de poder obrir «vies de diàleg».