El diputat del PP al Congrés Rafael Hernando considera que hi ha "motius suficients" per arribar a un "gran acord d'Estat" entre PP, PSOE i Ciutadans per garantir la governabilitat i estabilitat del país i poder continuar en el camí de la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball. "El Partit Popular va guanyar les eleccions, té majoria al Congrés, té majoria absoluta al Senat i, per això, em sembla que el lògic i el normal és que hi hagi un govern del partit que ha guanyat i que els altres se sumin a aquest projecte", dins del que va qualificar com "un acord generós, basat en el diàleg i la pluralitat".

"Hi ha punts d'acord molt importants i el nostre desig seria arribar a un acord que permetés un govern estable que al llarg dels propers 4 anys consolidés aquesta situació de creixement", va exposar Hernando. Per això, en clara al·lusió al PSOE de Pedro Sánchez, va desitjar que hi hagi "sentit comú", perquè "portar el país a unes eleccions seria el reconeixement de la incapacitat d'alguns per negociar o per plantejar acords i això seria preocupant. En aquesta situació qui perdria seria precisament qui a través de la seva posició indestructible ha provocat aquesta situació de nous comicis".

La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va assegurar que "seria un engany democràtic" que el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, no fos la persona que encapçalés el pròxim Executiu.

Per altra banda, diversos pesos pesats del PSOE han proposat que la presidenta andalusa, Susana Díaz, substitueixi ja Pedro Sánchez al capdavant del partit, després de la tensa reunió del Comtè Federal celebrada la setmana passada, en la qual diversos dirigents del partit van demanar al secretari general que no ajorni el congrés del PSOE que hauria de celebrar-se al mes de febrer.