El primer ministre francès, Manuel Valls, va apel·lar a la solidaritat de tots els països afectats pel terrorisme i va destacar la necessitat de posar en marxa tots els mitjans per contrarestar l'actual amenaça. «França, Turquia, tots els països atacats pel terrorisme, han de ser solidaris i aplicar tots els mitjans indispensables per lluitar contra l'amenaça terrorista», va declarar Valls al final d'una reunió del grup socialista a l'Assemblea Nacional.

Valls va recordar que l'amenaça pot ser «de diferent ordre», des de grups organitzats fins a individus radicalitzats, i va destacar el compromís del seu Executiu per afrontar-la amb una revisió constitucional i mitjans suplementaris per a la Policia, la Gendarmeria, l'Exèrcit i els serveis d'intel·ligència . «Cal que el país sigui fort. És una guerra que nosaltres emprenem contra el terrorisme i el terrorisme contra nosaltres, no només a França, sinó a tot el món, raó per la qual hem d'estar units i ser solidaris», va concloure.

El Govern dels EUA va condemnar «en els termes més enèrgics» l'atac terrorista comès al «cor» de la ciutat d'Istanbul. El portaveu del Consell de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, Ned Price, va recordar que l'atemptat va afectar tant ciutadans turcs com turistes estrangers. «Estem amb Turquia, un aliat de l'OTAN, un soci fort i un valuós membre de la coalició contra l'EI», va destacar Price en reiterar el compromís dels EUA amb la lluita antiterrorista.

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, va condemnar el «vil atemptat terrorista» comès a Istanbul. Ban, en un breu comunicat, va confiar que els responsables de l'atac siguin portats ràpidament davant la Justícia.

A més, va traslladar el seu condol a les famílies de les víctimes i als pobles i governs de Turquia, Alemanya (d'on procedien la major part de les víctimes) i d'altres països afectats.

El secretari general de l'ONU va desitjar també una ràpida recuperació als almenys 15 ferits en aquest atemptat, comès a la turística plaça Sultanahmet, al centre històric d'Istanbul.