Obama denuncia la «retòrica de la por» del Partit Republicà

Destaca que els enemics dels EUA s'estan enfortint en el darrer discurs sobre l'Estat de la Unió

14.01.2016 | 07:18
Obama va qualificar de «xerrameca» parlar de «declivi» de l´economia nord-americana.

El president dels EUA, Barack Obama, va complir la seva promesa de fer un últim discurs sobre l'Estat de la Unió «no tradicional», en el qual va destacar els seus èxits, va denunciar la retòrica «de la por»?republicana i va instar tots els ciutadans a lluitar per un millor sistema polític. El discurs va durar 58 minuts i va ser optimista, com ja havia anticipat el propi Obama, sobre el que s'ha aconseguit en els seus set anys de mandat i també sobre el «futur» del país.
Segons el president ndels EUA, és pura «xerrameca» parlar de «declivi» de l'economia nord-americana, i va destacar també que els «enemics» del país s'estan enfortint. «Els Estats Units són la nació més poderosa de la Terra», va sentenciar.
El «progrés» experimentat per la nació en aquests últims anys, amb la recuperació econòmica, la reforma del sistema de salut i la legalització del matrimoni entre homosexuals, entre d'altres avenços, «és el resultat de les eleccions que fem junts», va explicar Obama. «I ens enfrontem a aquest tipus d'eleccions en aquest moment. Respondrem als canvis del nostre temps amb por, tancant-nos com a nació i posant-nos uns en contra d'altres? O afrontarem el futur amb confiança en el que som, el que representem, i les coses increïbles que podem fer junts?», es va preguntar.
Obama va afirmar que «insultar» els musulmans no fa «més segur» el país i «traeix» l'essència del que significa ser nord-americà, en una clara al·lusió al precandidat presidencial republicà Donald Trump, que va proposar vetar temporalment l'entrada de musulmans als EUA com a resposta a l'amenaça del terrorisme gihadista.
Per això, va instar a rebutjar qualsevol política que ataqui les persones «per motius de raça o religió» i va destacar que el món sencer respecta els EUA per valors com la seva «diversitat» i obertura.
El president dels EUA?va assenyalar també que «massa nord-americans» senten actualment que la seva veu no importa. «És un dels pocs punts negres de la meva presidència, que el rancor i la desconfiança entre els partits ha empitjorat en lloc de millorar», va dir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema