El monitor del grup escolar que es va veure afectat dimecres per una allau als Alps francesos, que va provocar la mort de dos dels alumnes, va ser detingut per homicidi involuntari. El fiscal de Grenoble, Jean-Yves Coquillat, va explicar que la investigació ha de determinar l'estat psiquiàtric i la capacitat per dirigir un grup de l'home, que va resultar ferit greu i es troba a l'hospital amb politraumatismes.

L'allau es va iniciar cap a les quatre de la tarda a l'estació de Deux Alpes a uns 2.800 metres d'alçada i va causar la mort de dos adolescents francesos de 16 anys i un esquiador ucraïnès que no pertanyia al grup escolar.

La pista, de gran dificultat -catalogada com a negra-, estava tancada al públic des del principi de la temporada, però els alumnes, segons el diari local Le Dauphiné Libéré, havien expressat el seu desig de baixar de totes formes i el monitor que els acompanyava hi va accedir.

Segons alguns testimonis, l'allau va ser provocada per un altre grup d'esquiadors que passava més amunt per la muntanya on hi havia els joves, estudiants d'un institut de Lió (est de França).

La teoria més estesa és la de la imprudència. Després d'un complicat rescat, la «prioritat ara és la investigació», va destacar el fiscal de Grenoble. «Determinarem en quines condicions es va produir l'allau», va afegir. «Necessitem escoltar tan aviat com sigui possible el professor. La pregunta clau és: Per què estaven esquiant en una pista tancada?», va afirmar el fiscal. «S'han pres riscos innecessaris», va dir Stéphane Sauvebois, alcalde de Mont-de-Lans.