La defensa de la infanta Cristina va formular una protesta davant la secció primera de l'Audiència de Palma després que el tribunal del cas Nóos desestimés divendres passat la qüestió prèvia que va plantejar en el judici, en què demanava que la causa fos arxivada per a ella.

Després que el tribunal desestimés l'al·legació de vulneració del dret de defensa, a la tutela judicial efectiva i a un procés amb totes les garanties plantejada pels advocats de la germana del rei Felip VI, aquests van registrar un escrit de protesta "als efectes del recurs de cassació que pogués interposar-se". En l'escrit, signat per Miquel Roca i Jesús María Silva, denuncien a més formalment la vulneració de l'article 24 de la Constitució que recull els esmentats drets.

Les tres magistrades van rebutjar en un acte aplicar l'anomenada doctrina Botín, per considerar que el cas Nóos no s'hi ajusta, i donar suport a la legitimitat de Manso Limpias com a acció popular per exercir l'acusació en solitari contra Cristina de Borbó, com a cooperadora necessària en dos delictes fiscals presumptament comesos pel seu marit, Iñaki Urdangarin.

Col·lectiu de perjudicats

En l'acte en el qual van desestimar les qüestions prèvies, les jutgesses van explicar que el delicte contra Hisenda que s'imputa a la Infanta danya un bé col·lectiu i per tant l'Agència Tributària no és l'"únic perjudicat" i cal una acusació popular tot i que la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat no l'acusin.

A més de la defensa de la Infanta, també van formular protestes les defenses de l'exvicealcalde de València Alfonso Grau; l'exsoci d'Iñaki Urdangarin Diego Torres i la seva dona, Ana María Tejeiro; i l'assessor fiscal Salvador Trinxet.

La defensa de Grau va basar la seva protesta en la seva disconformitat amb la sentència perquè considera que vulnera el dret a la tutela judicial efectiva de l'exvicealcalde, perquè el tribunal permet que Manos Limpias es pugui adherir a l'acusació popular que exerceix contra ell el grup socialista del Ajuntament de València.

La defensa de Torres i la seva dona tampoc comparteix la decisió del tribunal del cas Nóos, dóna per reproduïts els arguments que va exposar en la primera jornada del judici i denuncia la vulneració dels drets fonamentals dels seus defensats per indefensió.