L'Exèrcit dels EUA va matar 150 combatents del grup gihadista somali Al Shabab a Somàlia amb un atac d'un dron (avió no tripulat). L'atac aeri va ser realitzat dissabte contra un campament d'aquesta organització terrorista, afiliada a Al-Qaeda, a 195 quilòmetres al nord de Mogadiscio. Washington va explicar que els combatents estaven entrenant-se per un atac a gran escala, es trobaven a punt d'abandonar el campament i representaven una amenaça imminent.

El campament va ser vigilat per les forces d'operacions especials dels Estats Units durant diverses setmanes fins que la intel·ligència nord-americana va decidir que la milícia radical islàmica estava preparada per perpetrar aquest atac a gran escala. Els EUA no van aclarir on s'havia de produir l'atac, però els Estats Units mantenen una petita presència militar a l'aeroport de Mogadiscio i diverses forces especials de l'Exèrcit amb un nombre reduït de soldats es troben desplegades a altres punts del país. «Hem colpejat el campament i l'hem destruït», va dir el portaveu del Departament de Defensa.

Els radicals islàmics d'Al-Shabab, que el 2012 va anunciar la seva adhesió formal a Al-Qaeda, lluiten contra l'Exèrcit somali i les forces de la Missió de la Unió Africana per instaurar un Estat islàmic de caire wahhabita a Somàlia.