El portaveu de Podem al Congrés, Íñigo Errejón, va confirmar que mantenen la reunió d'avui de la negociació «a quatre» amb Compromís i IU malgrat el rebuig del PSOE, perquè la seva ?«obligació» és no tancar aquest «carril» perquè els socialistes tinguin sempre una alternativa al pacte establert amb Ciutadans i la gran coalició.

Errejón va avançar també que davant la intenció del PSOE de convocar-los per carta a una nova reunió no hi haurà canvi en la postura de Podem i no anirà a una negociació amb Ciutadans, l'objectiu del qual -va recordar- és impedir un govern del qual el seu partit formi part.

El portaveu de Podem va ironitzar en afirmar que serà interessant saber qui és l'autor d'aquesta carta: «Si l'escriu el PSOE, ens convidaria a un acord per fer fora el PP; i si la redacta Ciutadans, ens estarà dient, "Volem el PP"».

Una situació que per a Íñigo Errejón és gairebé de vodevil, perquè no veu sentit al fet que, quan es convida el PSOE a negociar, insisteixi en portar parella i veu inviable a més que negociï amb parelles que «s'exclouen mútuament».

Malgrat això, Errejón va destacar que no serà per l'«afany» de Podem que no s'arribi a un acord entre les forces d'esquerres, encara que va afegir que no estan disposats a donar suport a «qualsevol acord», sinó el que serveixi per «fer fora Rajoy de la Moncloa» i també a les seves polítiques. «Seguirem fins al final, fins a l'últim minut», va assegurar el portaveu de Podem, tot explicant que pretenen mantenir el «carril» de la «taula a quatre» obert fins al final.

Per part seva, Izquierda Unida va anunciar que no acudirà a la negociació «a quatre». «Igual que no tenia sentit reunir-se sense Podem, com va succeir fa quinze dies, tampoc ho té fer-ho si falta un altre dels negociadors, en aquest cas els socialistes», van aclarir fonts d'IU.