Dilma Rousseff assegura que no dimitirà tot i les pressions

12.03.2016 | 00:00

La presidenta brasilera, Dilma Rousseff, va assegurar que no renunciarà al càrrec tot i les pressions creixents a què s'enfronta per part de l'oposició per la crisi política i pel cas de corrupció que ha esquitxat el seu predecessor, Luiz Inácio Lula da Silva. «Crec que demanar la meva renúncia és reconèixer que no hi ha base per a l'impeachment», va afirmar Rousseff en al·lusió a la figura de dret anglosaxó amb la qual es coneix el procés de destitució que intenta impulsar l'oposició.
«És impossible creure que per la meva trajectòria política, per la meva honradesa, em resignaré davant els que actuen amb absoluta falta de respecte a llei», va afegir. La presidenta brasilera va criticar els partits opositors que demanen la seva destitució i els va suggerir que «haurien d'actuar d'acord amb la Constitució».
El Partit del Moviment Democràtic Brasiler (PMDB), la major força de la coalició que dóna suport a Rousseff, es va submergir en debats previs a una convenció nacional en què avui pot decidir trencar amb el Govern. El PMDB, que encapçala el vicepresident, Michel Témer, celebrarà la seva convenció en un moment en què la presidenta s'enfronta a una profunda crisi econòmica i política i en vigílies d'unes protestes convocades per grups opositors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema