La fractura interna al PP per la gestió dels casos de corrupció es va fer ahir més profunda. El suport que Mariano Rajoy dóna a Rita Barberá va tornar a generar discrepàncies que es van visualitzar públicament. Les explicacions de l'exalcaldessa de València van generar de nou el rebuig de dirigents i quadres mitjans del partit que se senten molt lluny de les pràctiques que el jutge investiga al PP de Barberá, que pensen que s'ha de ser més contundent en la lluita interna contra aquestes corrupteles.

El vicesecretari de Sectorial del PP, Javier Maroto, va posar veu a moltes d'aquestes persones. Molt crític ja en altres ocasions -ha arribat a demanar una «purga» per netejar el partit-, ahir va criticar obertament les declaracions de Barberá i va dir que li semblen «insuficients». «No m'han agradat gens», va dir, tot afegint que «o puc ser més clar».

La seva postura va xocar frontalment amb la posició manifestada després per Rajoy. Els dos es trobaven en el mateix acte, la inauguració del Museu Efe. Després de les valoracions de Maroto, el president del Govern mostrava el seu suport a l'exalcaldessa de València. A ell les seves explicacions si l'havien convençut. Rajoy va avalar que Barberá comparegui davant del jutge.

«A mi això em deixa tranquil», va afirmar Rajoy, que, però, no va voler respondre sobre les converses mantingudes amb Barberá i que ella mateixa havia revelat.

Els vicesecretaris, d'acord

Poc després, Pablo Casado, coneguent ja el pronunciament del president del Govern, va avalar les crítiques de Maroto i va coincidir en el fet que les explicacions de l'exalcaldessa de València eren «insuficients». No és la primera vegada que Casado trenca la línia oficial del PP sobre la corrupció, però si la primera vegada que dos vicesecretaris s'auxilien un a l'altre per defensar una posició diferent de la marcada pel president del partit.