L'excap de la Casa del Rei Alberto Aza va considerar «irrellevant» que la infanta Cristina fos membre de la junta directiva de l'Institut Nóos i no li va cridar l'atenció perquè pertanyia a la vida privada de la filla del Rei, si bé actualment sí que ho considera rellevant. En la seva declaració per videoconferència com a testimoni, Aza va explicar davant el tribunal que jutja la Infanta, el seu marit Iñaki Urdangarin i quinze persones més que quan es van publicar notícies de premsa relatives a l'activitat de l'Institut Nóos no sabia que la infanta Cristina formés part de la seva junta.

Tenia constància que formaven part de l'esmentada junta Urdangarin i el seu soci Diego Torres, però sobre la infanta Cristina va afirmar: «Jo per descomptat no sabia que era a l'institut i em semblava totalment irrellevant». «En el moment en què apareix la notícia, les coses no tenen cap segona lectura, ni tercera, ni quarta. La veritat és que no em cridava l'atenció perquè tenen la seva vida privada, tenen les seves activitats privades i estan realitzant activitats honestes i correctes. No em va semblar transcendent, després de tot el que havia passat té una importància i una rellevància que ara li concediria però en aquells moments, no», va explicar.

Aza va explicar que la Casa Reial va demanar a Iñaki Urdangarin el 2006 que abandonés «tota activitat comercial» en considerar-la «inadequada» perquè podia afectar la imatge de la institució, però en cap cas perquè pogués estar realitzant una tasca «irregular».

Quan a principis de 2006 van sorgir crítiques polítiques pels treballs de l'Institut Nóos per a administracions públiques de la Comunitat Valenciana i Balears, la proposta que va realitzar la Casa Reial a Urdangarin va ser que , si podia ser, deixés de «fer activitats mercantils que poguessin danyar la institució de la Corona», va detallar Aza.

Per part seva, l'exvicepresident del Govern Rodrigo Rato va negar també per videoconferència haver-se reunit amb Iñaki Urdangarin al Palau de la Zarzuela l'any 2003, tal com havia declarat durant la fase d'investigació del cas Nóos Diego Torres, soci del exduc de Palma a l'Institut Nóos.