La Policia d'Addison, a Texas, va arrestar per homicidi l'agent que diumenge passat va matar a trets un adolescent llatí i va ferir-ne un altre en aquesta localitat del sud dels Estats Units. L'uniformat, identificat com Ken Johnson, va ser reclòs a la presó del comtat de Dallas.

Segons les autoritats, diumenge a la nit Johnson va sorprendre dos adolescents intentant robar un vehicle al complex d'apartaments en el qual resideix l'uniformat. Johnson, que estava fora de servei, es va enfrontar als joves, que van fugir amb el vehicle en què havien arribat.

Llavors, l'agent va decidir perseguir-los amb el seu vehicle personal, una pràctica que està fora del reglament, tal com va reconèixer el cap de la Policia de Farmers Branch, Sid Fuller. Després d'uns minuts, Johnson va xocar amb els adolescents, que van perdre el control del seu vehicle, i després va disparar contra ells.

José Cruz, de 16 anys, va morir a l'acte per l'impacte de dos trets, mentre que l'altre jove, Édgar Rodríguez, va ser operat per ferides de bala al cap i els metges esperen que sobrevisqui.

Companys de classe

Cruz i Rodríguez eren companys de classe a l'institut i es desconeix si anaven armats en el moment en què es va produir el dramàtic succés. L'advocat de l'uniformat, Chris Livingston, va assenyalar que el seu client va decidir utilitzar l'arma «perquè temia per la seva vida i va considerar que estava justificat».

Tot i que el de Cruz és un més dels múltiples casos ocorreguts als Estats Units de morts de llatins i afroamericans a mans de policies, no és habitual que els agents responsables siguin detinguts ni que se'ls imputin càrrecs.