Salah Abdeslam va declarar davant els investigadors després del seu arrest que el 13 de novembre havia de fer-se esclatar amb un cinturó d'explosius, com els altres tres terroristes de l'Estadi de França, però va fer marxa enrere. El fiscal de París, François Molins, va descriure avui a Abdeslam com "un actor clau" en els atacs gihadistes d'aquesta nit perquè "va tenir un paper central en la conformació de les ordres", en els preparatius logístics, i a més era un dels membres d'aquestes ordres.

Molins, en una conferència de premsa, va explicar que el presumpte terrorista va afirmar després de la seva captura ahir a Brussel·les que "volia fer-se explotar a l'Estadi de França, però va fer marxa enrere".

No obstant, el fiscal francès va puntualitzar que cal prendre aquest relat "amb precaució" per "diversos elements que semblen desmentir-se i sobre els quals haurà d'explicar". En primer lloc, perquè Abdeslam va portar als tres terroristes fins a l'Estadi de França, al nord de París, on van activar els seus cinturons d'explosius, però ell se'n va anar amb el vehicle en què els va transportar fins al districte XVIII de París, que segons un comunicat posterior del grup gihadista Estat Islàmic era un dels escenaris dels atemptats d'aquella nit.

A més, queda per aclarir per què aquest home va abandonar un cinturó d'explosius aquella matinada a Montrouge, a la perifèria sud de la capital francesa, i per què va cridar a dos coneguts a Brussel·les perquè l'anessin a recollir. El representant del Ministeri Públic va adonar, en qualsevol cas, de la seva "paper central" en la conformació dels comandos, amb els continus viatges que va fer per Europa durant l'estiu i la tardor de 2015 amb diversos cotxes llogats, i en alguns casos acompanyat d'alguns dels altres presumptes membres de la xarxa.

Igualment va recordar que es va encarregar de llogar dos dels vehicles utilitzats el 13 de novembre i de reservar l'hotel on van pernoctar diversos dels terroristes la nit precedent. Molins va reiterar que Abdeslam serà lliurat per Bèlgica a França i que això passarà en un termini de dos mesos, que pot prolongar-se fins a tres si recorre a la jurisdicció suprema.

A aquest respecte, va indicar que els magistrats instructors francesos van cursar una nova euroordre contra Abdeslam que li va ser notificada ahir a la tarda per la Justícia belga. Va afegir que, encara que el seu advocat va dir que va a oposar-se al lliurament, això només retardarà el procediment, però no ho impedirà.