Les caixes negres del Boeing 737-800 de Flydubai que es va estavellar dissabte al sud de Rússia amb 62 persones a bord podran ser llegides malgrat els importants danys mecànics que van sofrir en l'accident, va assegurar ahir el vicepresident del Comitè Interestatal d'Aviació, Serguéi Zaiko.

Les autoritats russes que investiguen les circumstàncies de la tragèdia, entre les víctimes mortals de la qual hi ha dos espanyols, van interrogar ja més de 40 persones, des de treballadors de l'aeroport fins a personal de la companyia aèria.

Un portaveu de Flydubai va apuntar a mitjans russos que els investigadors, almenys de moment, no recriminen res a l'aerolínia.

Els serveis de rescat van concloure les labors de cerca de les restes mortals dels morts després de recollir del lloc del sinistre més de 200 fragments de cossos humans.

La força amb què es va precipitar contra el terra el Boeing de la companyia procedent dels Emirats Àrabs i l'explosió que va seguir al xoc va desfer en trossos l'aparell i va escampar les seves restes en un radi d'un quilòmetre entorn de l'epicentre del sinistre. La seva identificació portarà almenys dues setmanes, va informar ahir el ministre rus de Transports, Maxim Sokolov.

L'aerolínia Flydubai va anunciar ahir que indemnitzarà amb 20.000 dòlars cada família de les 62 persones mortes en l'accident. Segons un comunicat, s'atorgarà aquesta compensació per satisfer les necessitats econòmiques urgents dels familiars de les víctimes.

"El nostre interès està centrat a contactar amb les famílies que van perdre els seus éssers estimats en aquest trist succés, per donar-los un suport immediat", va concloure la nota.