La Fiscalia federal belga va confirmar que el segon terrorista suïcida de l'aeroport de Zaventem, a Brussel·les, era Najim Laachraoui, vinculat també als atemptats del 13-N a París. Laachraoui era el sospitós que apareixia a l'esquerra en la fotografia en què es veia tres suposats autors dels atemptats de dimarts passat a l'aeroport, difosa per la policia belga. La Fiscalia va precisar que la seva identitat s'ha pogut establir després de les proves d'ADN i les tasques de recerca efectuades en les darreres hores.

Laachraoui, nascut el 18 maig de 1991, també era investigat pel Ministeri Públic en relació amb els atemptats de novembre a París, amb 130 morts. En el marc d'aquest dossier, va recordar la Fiscalia, el passat 4 de desembre es va difondre una notificació de recerca sobre Salah Abdeslam, presumpte cervell de l'aparell logístic dels atacs de París detingut fa una setmana, que es va traslladar en dues ocasions a Budapest al setembre de l'any passat en un vehicle llogat.

El 9 de setembre, Abdeslam va ser objecte d'un control policial a la frontera entre Hongria i Àustria a bord d'un vehicle Mercedes, en companyia de dues persones que utilitzaven falses identitats bel?gues a nom de Samir Bouzid i Soufiane Kayal.

Viatge a Síria el 2013

La investigació duta a terme ha permès determinar que la falsa identitat de Kayal corresponia en realitat a Laachraoui, que va viatjar a Síria el mes de febrer de l'any 2013 i que va llogar un habitatge a la localitat d'Auvelais -situada al sud de Bèlgica- objecte d'un escorcoll policial el 26 de novembre passat.