La confessió de Mohamed Abrini als investigadors sobre que ell és "l'home del barret", el tercer terrorista que va atacar l'aeroport de Brussel·les, és considerada "poc realista", segons l'opinió d'un expert del món àrab i l'islam que van publicar ahir mitjans belgues.

En la seva declaració, Abrini va reconèixer estar present en aquests actes després de ser confrontat als resultats de diverses avaluacions d'experts. També va confessar que s'havia desfet de la jaqueta que portava en una paperera i que havia "venut" el barret.

"Difícilment puc imaginar que algú que ocupa tal lloc en l'Estat Islàmic sigui l'home del barret", va indicar l'analista belga Pieter Van Ostayen, qui creu que el sospitós va actuar així per protegir altres membres de la xarxa terrorista. Segons ell, "això no correspon amb el modus operandi de l'Estat Islàmic".

L'opinió de Van Ostayen topa frontalment amb la versió oficial de la Policia belga, qui en els últims mesos ha estat en el punt de mira i de qui s'ha qüestionat el seu bon funcionament.

Justament ahir el ministre-president de la regió de Brussel·les, Rudi Vervoort, va revivar ahir la polèmica suscitada per no haver-se evacuat el metro de la capital belga després de conèixer-se l'atemptat a l'aeroport de la mateixa ciutat. Vervoor va confirmar que es van produir intercanvis de trucades després de les primeres explosions a Zaventem, tot i que no va oferir detalls sobre qui eren els participants de les converses. efe/ddg brussel·les