L'advocat Miguel Durán, que defensa Pablo Crespo, considerat com a número dos de les empreses de la trama Gürtel, va insistir que "les gravacions il·legals" ordenades per l'exjutge Baltasar Garzón "van trencar irremeiablement el dret de les defenses" i "va contaminar" la instrucció posterior.

Duran va fer aquestes declaracions en el judici pels contractes de la Generalitat amb les empreses de Francisco Correa per a l'expositor a Fitur, que se celebra al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i que ha arribat a la fase de conclusions.

El contingut de les esmentades gravacions "ordenades per qui va ser apartat de la carrera judicial" era conegut "no només per l'instructor, sinó pels altres agents judicials o policials que van intervenir en aquesta qüestió", fet pel qual "res del que es va practicar ulteriorment deixa d'estar contaminat".

"Després de tot el vist, no ha de ser condemnat cap dels que tenen la mala sort d'estar asseguts al banc dels acusats", va apuntar Duran, que ha demanat el lliure sobreseïment per al seu defensat.

Per part seva, la lletrada d'Álvaro Pérez, Ángela Coquillat, va al·legar que el seu defensat "era un fanfarró, presumia sense causa real, i això l'ha perjudicat en aquest i altres procediments que vindran".

"Vostès -la sala- han pogut escoltar les gravacions i les manifestacions d'aquest imputat, el que han dit d'ell els testimonis i em fa mal dir-ho, però era un fanfarró, presumia, usava diminutius, i és important tenir-ho en compte", va apuntar l'advocada del que va ser responsable d'Orange Market, conegut també com El Bigotes.

Crítiques a la fiscal

Així mateix, va retreure a la fiscal que no hagi provat l'existència d'una "gola profunda" que indiqués al personal de l'administració que havien de donar el contracte a Orange Market, ni que hagi constatat les seves bones relacions amb els polítics valencians més enllà d'una conversa amb Ricardo Costa.

"No ens podem situar sempre en el nivell de la gravació de l'"amiguet de l'ànima"", va apuntar l'advocada de Pérez en al·lusió a una conversa que va ser emesa en el conegut com a judici dels vestits i que va mantenir amb el llavors president de la Generalitat Francisco Camps al desembre de l'any 2008.