El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va demanar a Podem que deixi de pensar en coalicions electorals, en referència a la seva possible aliança amb IU, i faci possible un govern de canvi que pugui atendre les emergències socials del país. En una roda de premsa després de reunir-se al Congrés amb els secretaris generals d'UGT i CCOO, Sánchez va instar els partits, i especialment Podem, a actuar amb «responsabilitat» per evitar noves eleccions.

Per part seva, el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, va assegurar que la «capacitat de negociació de Sánchez i Rivera és petita», com es va demostrar en el debat d'investidura en què el pacte PSOE-Ciutadans no va aconseguir el suport de ningú més, llevat de Coalició Canària. Iglesias va destacar que la possibilitat que no hi hagi eleccions la té en el seu comandament el PSOE, però que arribats «a aquest punt» en què sembla clar que «no vol un acord» amb Podem, cal deixar-se de «paperots i de teatres».

El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, va afirmar que encara hi ha temps perquè el secretari general del PSOE accepti la seva oferta d'un govern de majoria «moderada» i declini buscar altres fórmules per ser investit «de qualsevol manera». «Quan Sánchez parla amb Ciutadans té unes mesures i quan parla amb Podem unes altres», va afegir.