L'exvicealcalde de València Alfonso Grau va declarar davant del jutge que no va veure els bitllets de 500 euros del suposat blanqueig comès al PP local i va afegir que la seva dona, l'exregidora investigada en aquest cas María José Alcón, no tenia constància d'un possible origen il·lícit dels diners. Grau va assegurar que ella mai va rebre la devolució dels mil euros que va aportar com a donatiu per a l'última campanya electoral i va explicar que en el moment en què suposadament es van produir aquestes devolucions, Alcón estava ingressada en un clínica afectada per una depressió.

A més de Grau, van declarar davant Jutjat d'Instrucció número 18 que investiga aquesta peça separada del cas Imelsa dos regidors del PP suspesos de militància i investigats en la mateixa causa, Cristóbal Grau i Beatriz Simón, així com un exregidor, dos assessors i Maria José Pi, secretària de l'exsecretària del grup municipal María del Carmen García-Fuster, principal investigada per blanqueig. Tant Simó com l'exregidor Silvestre Senent van explicar que havien demanat declarar voluntàriament, un cop aixecat el secret del sumari el passat 14 de març, perquè en la seva anterior compareixença es van acollir al seu dret a no declarar.

Per part seva, l'exalcaldessa de València i actual senadora Rita Barberá no veu motius per presentar la seva dimissió després que el jutge del cas Imelsa hagi enviat al Suprem la seva investigació per presumpte blanqueig al grup municipal del PP a l'Ajuntament de València.

L'exalcaldessa va destacar que el magistrat no demana la seva imputació i veu normal que vulgui investigar-la atès que hi ha regidors i exregidors investigats. Barberá va reconèixer haver fet una aportació de 1.000 euros per finançar la campanya electoral però va desmentir que li hagin estat retornats en dos bitllets de 500 euros, tal com han declarat alguns dels assessors.