Corea del Nord va desplegar ahir unes 300 llançadores múltiples de coets addicionals al llarg de la línia fronterera amb Corea del Sud, armes que tenen la capacitat d'arribar a Seül, segons va informar avui el Ministeri de Defensa sud-coreà. Els serveis d'intel·ligència sud-coreans van alertar de l'últim moviment militar de Pyongyang al nord de la Zona Desmilitaritzada (DMZ) que separa a tots dos països.

Des de 2014, Pyongyang ha incrementat de forma constant el seu desplegament d'aquest tipus al nord del paral·lel 38, segons va assenyalar una font sud-coreana de Defensa. La mateixa font va assenyalar que l'Exèrcit sud-coreà ha pres mesures per fer front a aquest desplegament, que de ser disparat conjuntament, seria capaç de descarregar uns 9.000 coets sobre Corea del Sud.

Aquesta informació va ser comunicada per Seül el mateix dia en què Pyongyang va anunciar que havia provat amb èxit un míssil balístic llançat des d'un submarí. De ser veritat, aquest llançament suposaria un important avanç armamentístic per al règim. Seül, però, desmenteix Pyongyang i assegura que la prova va ser fallida.