El portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Antonio Hernando, va dir que al líder de Podem, Pablo Iglesias "se li ha vist el llautó molt ràpid", que s'ha "marcit" i que ha "envellit a la velocitat de la llum" durant aquests quatre mesos de negociacions per formar Govern a Espanya.

En l'acte "Un projecte de país: bases per a un Govern" celebrat a Lorca, Múrcia, Hernando va culpar Iglesias que Mariano Rajoy segueixi a la Moncloa, i va afirmar que l'"ambició" del secretari general de Podem ha truncat un Executiu de progrés.

Segons el seu parer, Espanya necessita "polítics d'altura, que no es marceixin tan ràpid", ja que "el Podem fresc i que il·lusionava quatre mesos després ja no és el mateix". "Ara és el de la calç viva, el de les butaques, el que insulta als periodistes que el critiquen", va assenyalar Hernando, que va retreure a Iglesias de "no adonar-se que quan des dels carrers el van portar al Congrés era perquè Rajoy deixés de governar".

Segons l'opinió d'Hernando, el líder de Podem "està molt nerviós", ja que tot i que encara no se sap si s'acabaran celebrant nous comicis, "ell ja està traginant noves coalicions". Al mateix temps, també li va recriminar no anteposar l'interès general al seu propi "frustrant", així, "la gran ambició de la majoria dels espanyols", que era enviar el PP a l'oposició. "Alguna vegada -va afegir- algú li haurà de demanar explicacions a Iglesias", al qual també va censurar que es dediqui "a disparar als periodistes des de la talaia de la universitat" quan se sent criticat per la premsa.

"Té una obsessió amb els mitjans espectacular: és l'únic polític que s'ha creat la seva pròpia televisió", l'únic que "diu que la seva prioritat és dirigir la radiotelevisió pública", va afirmar el portaveu socialista, que va dir que aquesta obsessió "no és sana en democràcia", ja que els mitjans públics han de ser independents del poder. Després d'assegurar que "fa por" escoltar-lo demanant "el Ministeri de Defensa o el CNI", li va demanar que "admeti la crítica".

Hernando va assenyalar que "el problema de tots aquests mesos" de negociació amb Podem per formar Govern ha estat "un problema de poder" i no tant una qüestió de polítiques o de projecte. Sobre això, va reconèixer que "si ningú hi posa remei" és possible que hi hagi eleccions al juny.

Iglesias serà "generós"

Iglesias, per la seva banda, va assegurar que el seu partit està preparat per anar a eleccions al juny i fins i tot per governar després, en un escenari en el qual està disposat a ser "generós" amb el PSOE per evitar, conjuntament, que hi hagi un govern "sense el PP blau i sense el PP taronja".

El líder de Podem es va expressar en aquests termes en la seva intervenció en un dels actes de la Festa de la Primavera de Podem, que va reunir a Madrid a milers de persones al parc Enrique Tierno Galván. Allà, es va mostrar convençut que hi ha molta gent que "es mor de vergonya" entre els socialistes pel seu pacte amb Ciutadans i que preferiria estar governant amb Podem. "A aquesta gent li estendrem la mà sempre i si d'aquí a uns mesos hi ha una conjuntura en la qual hem de liderar el govern del canvi, els allargarem la mà i els parlarem d'igual a igual. I tant de bo que rectifiquin i no tornin a pactar amb els que fins fa res deien les dretes", va agregar.