El gihadista Salah Abdeslam, considerat l'únic supervivent del comando que va perpetrar els atemptats de París del passat 13 de novembre, va quedar en mans de la justícia francesa després d'haver estat traslladat des de Bèlgica i va ser imputat per les autoritats judicials franceses per terrorisme.

Peça clau en la investigació d'aquests atacs que van provocar 130 morts i més de tres centenars de ferits, en els quals va actuar com a presumpte responsable logístic, Abdeslam va arribar a territori francès a primera hora del matí i a continuació va ser presentat davant un jutge d'instrucció.

La Fiscalia del Tribunal de Gran Instància de París va explicar que està inculpat per assassinat i temptativa d'assassinat en banda organitzada, temptativa d'assassinat de persones dipositàries de l'autoritat pública, segrest i possessió d'explosius i d'armes, tot això amb «caràcter terrorista».

Nascut a Bèlgica fa 26 anys però de nacionalitat francesa, el sospitós s'havia convertit en l'home més buscat d'Europa abans del seu arrest el passat 18 de març al districte de Brussel·les de Molenbeek, vist com un feu gihadista per la presència en el mateix de nombrosos islamistes radicals.

Abdeslam havia estat inculpat ja a Bèlgica d'«assassinats terroristes i participació en les activitats d'un grup terrorista» en relació amb els atacs del 13-N, i per intent d'assassinat en el marc d'un tiroteig ocorregut el passat 15 de març a Brussel·les , on diversos policies van resultar ferits.

Les autoritats franceses volien tenir-lo aviat sota la seva jurisdicció perquè la investigació avanci respecte les responsabilitats dels atemptats. El seu trasllat a París des de la presó belga de Beveren es va produir en helicòpter.