La direcció del Pla Territorial d'Emergència de Castella-la Manxa (Platecam) va acordar, per prudència, suspendre l'actitat lectiva del col·legi El Quiñón i recomanar, de nou, el confinament a la població de l'esmentada urbanització com a mesura preventiva. Les dues mesures van ser adoptades davant la previsió per a avui de canvi en la direcció del vent, que desplaçarà el fum provocat per l'incendi de l'abocador de pneumàtics de Seseña cap a la urbanització El Quiñón, va explicar el Govern autonòmic en una nota, on va afegir que no està previst l'adopció de cap altra actuació.

La direcció del Platecam va posar de manifest que l'informe meteorològic elaborat per la Unitat d'Anàlisi i Planificació (UNAP) del Centre Operatiu Regional de Lluita Contra Incendis Forestals preveu que avui «el vent tindrà direcció sud-est amb afecció a la urbanització El Quiñón».

D'altra banda, segons els informes de les unitats mòbils de qualitat de l'aire instal·lades a la zona, es va observar que, al llarg del dia es van registrar, de manera puntual, un increment en els mesuraments, en episodis coincidents amb el canvi de la direcció del vent, si bé els valors mitjans es mantenen per sota del valor límit diari recollit a la legislació vigent.

Per això, es va acordar adoptar mesures per evitar el contacte amb el fum de la població i, en particular, la no obertura del centre escolar ubicat a El Quiñón i el confinament de la població d'aquesta urbanització. Divendres passat ja es va decretar la recomanació de confinament per als veïns de les urbanitzacions del Quiñón, Seseña Nueva i Valle Grande, davant el fum de l'incendi declarat aquella mateixa matinada a l'abocador de pneumàtics més gran d'Europa, que encara segueix en actiu.