El ministre holandès de Finances, Jeroen Dijsselbloem, va admetre que hi ha «algunes preocupacions» a la Unió Europea (UE) per una eventual pèrdua de credibilitat de les regles de disciplina fiscal després de la decisió de la Comissió Europea (CE) d'ajornar la decisió sobre una eventual multa a Espanya i Portugal.

«Hi ha hagut una referència sobre la recent decisió de la CE sobre Espanya i Portugal en l'esmorzar informal», va assenyalar Dijsselbloem, que va presidir la reunió del Consell de ministres d'Economia i Finances com a representant de la presidència de torn del Consell de la UE.

Dijsselbloem no va voler aclarir els ministres que es van manifestar en aquest sentit, però va admetre que «hi ha algunes preocupacions sobre la credibilitat, sobre com apliquem el Pacte d'Estabilitat i Creixement (PEC) per mantenir tots els països membres en el camí de la consolidació acordada». El vicepresident de la Comissió Europea (CE) per a l'Euro i al Diàleg Social, Valdis Dombrovskis, va reiterar que la determinació que s'ha pres és ajornar la decisió i no la de no multar aquests dos països.