La policia acusa Raúl Zeid, un dels actuals directius d'Acuamed, d'amagar una comissió de 500.000 euros que se li va transferir dies després de les eleccions del 20 de desembre i poques setmanes abans que es portés a terme l'operació policial en la qual van ser detingudes 13 persones.

Segons la Cadena Ser, la transferència es va realitzar el passat 28 de desembre a Altyum Proyectos y Obras S.A. Segons apareix en el sumari del cas, Acuamed està vinculada a un dels projectes que està sent investigat pel jutge Velasco, el de les canalitzacions de Cerro Colorado, a Múrcia.

Actualment Raúl Zeid Jan és gerent d'estudis i formació de l'empresa pública estatal i en el moment de la comissió formava part de la Comissió d'Auditoria i Control interna d'Acuamed. Segons l'informe de la UCO, Altyum va intentar elevar de forma fictícia les seves tasques per a Acuamed amb la instal·lació d'un telecontrol de la quantitat d'aigua.

L'obra completa no havia passat el tràmit per a la certificació d'obra i el que va intentar l'actual directiu d'Acuamed després de l'operació de la Guàrdia Civil va ser sol·licitar a Altyum la devolució dels diners utilitzant un terme que no existeix: la descertificació. Segons els investigadors, el que es pretenia era "esborrar" l'operació, evitar responsabilitats penals i justificar la meitat de la comissió com un aval d'avançament d'execució d'obres.

Segons la la UCO, "Raúl Zeid Jan, dies després hauria realitzat diferents accions que podrien haver consistit en enmascar i justificar el pagament anterior, procedint a una descertificació d'uns 237.000 euros, signant aquest la certificació, al costat de David Romo (Altyum) i Jaime de Miguel (Acuamed) el dia 12 de febrer del 2015. Dies després s'observa en el correu de data 16 de febrer que Raúl Zeid comenta que el contractista de les obres va presentar un aval per l'import corresponenta l'avançament per a l'execució de les tasques pendents de telecomandament i telecontrol".

Ocultar informació

En un altre dels correus el directiu actual d'Acuamed li recomana a Gabriela Mañueco, la mà dreta del presumpte cap de la trama, Arcadio Mateo, que "cal ocultar i ometre qualsevol informació" emparant-se sota la justificació que "no està disponible".