Condemnen un lladre que es va deixar el recordatori del bateig de la seva filla al pis on robava

L'home ha estat sentenciat a set anys de presó juntament amb dos dels seus còmplices

02.06.2016 | 07:21

El Tribunal Suprem ha condemnat a set anys de presó un lladre que va oblidar un recordatori del bateig de la seva filla al domicili on havia entrat a robar al costat de dos còmplices, també penats.

"Difícilment pot trobar-se una pista més incriminatoria", diu en al·lusió a la figureta citada en la sentència de l'alt tribunal, de la qual ha estat ponent el magistrat Cándido Conde Pumpido.

El Suprem valida la identificació del reu que va realitzar la víctima del robatori quan se li va mostrar una fotografia del bateig de la filla del lladre.

"Sobre les 18:30 hores del 29 d'octubre del 2013 Bladimir B.O., Johan M.J. i David A. de C." van entrar al domicili barceloní d'una dona que els va obrir la porta confiant que, tal com li van explicar, volien recuperar unes eines que s'havien oblidat després de realitzar uns treballs, ja que unes hores abans un grup d'obrers havia realitzat determinades labors a la casa, la qual cosa van aprofitar els lladres.

Així comença el relat de fets de la sentència, que continua narrant com, després d'entrar, li van col·locar un ganivet en el coll, la van emmanillar, emmordassar i subjectar les cames, al mateix temps que la van copejar perquè els obrís la caixa forta i els lliurés joies.

En el curs o d'aquests esdeveniments un dels lladres va deixar caure distretament una figureta del bateig de la seva filla, que va quedar sobre el llit de la víctima.

La Policia va iniciar la recerca a partir de la pista citada, que la dona els va lliurar, i va indagar en els batejos recentment celebrats a Barcelona i en els quals es regalés el mateix recordatori, la qual cosa els va permetre localitzar a la mare de la nena, exparella del condemnat. Ella els va donar una fotografia de la celebració en la qual apareixien alguns dels assistents, imatge que va ser mostrada a la víctima, qui va identificar a l'assaltant.

En el seu recurs, el condemnat va adduir que no s'havien complert els requisits legals perquè la identificació fotogràfica fos fiable, en haver-se mostrat a la víctima una fotografia de deu persones de característiques molt diferents. A partir d'aquí negava la validesa del reconeixement que posteriorment va fer la víctima en el jutjat i també en el judici.

La sentència valida el reconeixement fotogràfic perquè va ser ratificat per la testimoni durant el judici durant una declaració sotmesa a contradicció entre les parts (és a dir, que la defensa va tenir l'oportunitat d'interrogar a la víctima). "No es vulnera la regla de mostrar una pluralitat de fotografies obrantes genèricament en els arxius policials (...) quan existeix un indici rellevant que permet reduir el camp de sospitosos", diu també la sentència.

D'altra banda, el Suprem estima parcialment els recursos dels condemnats en un altre aspecte i rebaixa les penes imposades per l'Audiència de Barcelona de 9 anys de presó a 5 anys i sis mesos, perquè no castiga delictes diferents (robatori amb intimidació, detenció il·legal, lesions i falsificació), sinó un delicte de detenció il·legal en concurs amb robatori amb violència.

És a dir, encara que no corregeix en tot la sentència de l'Audiència i manté les penes per falsificació i lesions, considera que la detenció il·legal va ser un mitjà per al robatori, per la qual cosa unifica la pena per tots dos delictes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Deixa un toro per evitar més robatoris al seu negoci
Deixa un toro per evitar més robatoris al seu negoci

Deixa un toro per evitar més robatoris al seu negoci

L'empresa, dedicada al desballestament de vehicles, ja ha sofert set robatoris i ha trobat quatre...

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

Iceta avança que el PSC «desobeirà» encara que canviï la relació amb el PSOE

El primer secretari diu que el PSOE "té dret" a repensar la relació amb els socialistes catalans

Comença l´evacuació de «la Jungla» de Calais

Comença l´evacuació de «la Jungla» de Calais

Les hores prèvies a l'evacuació han estat marcades pels disturbis i la tensió entre policies i...

Majoria absoluta de Rajoy al PSOE

Majoria absoluta de Rajoy al PSOE

El PSOE ha votat Rajoy amb més empenta que els propis electors de dretes, reticents a renovar-li...

El Consell Nacional del PSC es reunirà demà per decidir l´abstenció a Rajoy

El Consell Nacional del PSC es reunirà demà per decidir l´abstenció a Rajoy

Miquel Iceta argumenta que l'abstenció donaria més motius als independentistes per no creure en el...

La mateixa divisió però amb molta més calma

La mateixa divisió però amb molta més calma

El comitè manté la divisió interna però no cau en les baralles de la passada reunió de l'1 d'octubre

Enllaços recomanats: Premis cinema