Els EUA alerten del risc d'atacs terroristes a Europa durant l'estiu

Washington emet un avís per als seus ciutadans que vulguin viatjar al Vell Continent en què fa referència expressa a l'Eurocopa

01.06.2016 | 07:22
Diversos policies participen en un simulacre d´atac terrorista a Lió.

El Govern dels Estats Units va emetre un avís de viatge per als seus ciutadans en què adverteix del risc d'atacs terroristes a Europa durant l'estiu, sobretot durant «grans esdeveniments» com l'Eurocopa, que es disputarà a França, o el dia Mundial de la Joventut, que acollirà Polònia. L'alerta, emesa pel Departament d'Estat, estarà vigent fins al proper 31 d'agost.
«El gran nombre de turistes que visiten Europa en els mesos d'estiu presenta objectius majors per a atacs terroristes a llocs públics, especialment a grans esdeveniments», detallava l'alerta. A més dels «grans esdeveniments», l'avís també fa referència al risc d'atacs terroristes a llocs turístics, restaurants, centres comercials i mitjans de transport.
El Departament d'Estat va recordar que França serà seu de l'Eurocopa del 10 de juny al 10 de juliol. En aquest context, els estadis on es disputarà la competició, les àrees de trobada d'aficionats i els llocs que retransmetin els partits a França i a tot Europa «representen objectius potencials per als terroristes».
L'alerta esmentava també la celebració de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) del 26 al 31 de juliol a Cracòvia, a la qual s'espera que acudeixin fins a 2,5 milions de persones.
El Departament d'Estat recomana, per tant, als nord-americans que planegin viatjar a Europa aquest estiu que romanguin «vigilants» als llocs públics i a mitjans de transport massiu.
A més, els aconsella evitar «llocs molt concorreguts», seguir en tot moment les instruccions de les autoritats locals, especialment en situacions d'emergència, i estar preparats per a controls de seguretat addicionals.
«Les autoritats europees continuen adoptant totes les mesures per garantir la seguretat pública i desmantellar complots terroristes», va assegurar el Departament d'Estat.
Els Estats Units, per la seva banda, seguiran «compartint informació» amb els seus socis europeus per ajudar a «identificar i contrarestar les amenaces terroristes».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema