Thomas Mair, l'home que va matar la diputada laborista Jo Cox, va comparèixer davant un tribunal de Londres cridant "mort als traïdors, llibertat per al Regne Unit". L'acusat, de 52 anys, va exclamar aquesta consigna en la confirmació de la seva identitat davant la Cort de Magistrats de Westminster, al centre de la capital britànica.

Mair, que suposadament té problemes mentals i vincles amb l'extrema dreta, afronta diversos càrrecs, inclosos el d'assassinat, agressió i possessió d'armes per haver matat la parlamentària proeuropea, de 41 anys, dijous a la localitat de Birstall, propera a la ciutat de Leeds, al nord d'Anglaterra.

En personar-se per primera vegada davant de l'alt tribunal britànic, Mair, amb jersei gris, pantalons de xandall i sabates negres, i emmanillat a un guàrdia de seguretat durant l'audiència, es va negar a donar el seu nom. L'acusat es va mantenir en silenci quan el jutge va preguntar-li sobre la seva adreça i la data de naixement.

La policia de South Yorkshire investiga actualment si l'assassí pateix problemes mentals, tal com han assegurat el seu germà i el seu germanastre als mitjans de comunicació, i si manté vincles amb l'extrema dreta. L'assassinat de la diputada ha commocionat el Regne Unit a pocs dies per a la celebració del referèndum.