El Jutjat d'Instrucció número 18 de València, que investiga un suposat tripijoc de contractes a canvi de comissions il·legals en l'anomenat cas Imelsa, ha investigat (abans imputat) l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus i altres 11 persones per irregularitats en el contracte del servei d'atenció telefònica. El jutge ha obert tres noves peces separades i ha acordat prorrogar el secret de sumari sobre dues d'elles i sobre la peça principal perquè encara no ha conclòs el bolcat del material informàtic intervingut per la Guàrdia Civil en els diferents escorcolls.

En concret, el magistrat ha decidit separar de la part central de les diligències dels fets relacionats amb el servei d'atenció multicanal als contribuents, l'anomenat call center, que l'empresa pública Imelsa, dependent de la Diputació, va adjudicar a Servimun, controlada per un familiar de l'exgerent d'Imelsa Marc Benavent.

D'allò investigat fins ara, l'instructor conclou que hi ha indicis que aquesta adjudicació «va poder ser decidida» pel llavors president de la Diputació de València, Alfonso Rus, amb la intenció d'afavorir el responsable d'aquesta empresa.