L'autor de la massacre de Niça de dijous passat va enviar, just abans de cometre l'atemptat, un missatge de text de mòbil en què demanava al seu interlocutor, un home que ja ha estat arrestat per la policia, que li portés "més armes", tal com va revelar ahir la cadena BFM TV. "Porta més armes, porta'n de 5 a C", va demanar en un missatge enviat el 14 de juliol a les 22.27, minuts abans que entrés al passeig marítim de la ciutat amb un camió i atropellés desenes de persones, fet que va causar 84 morts. El mòbil del terrorista va ser trobat a la cabina del vehicle després que les forces de l'ordre l'abatessin per posar fi a l'atac i de moment no s'han filtrat interpretacions a aquesta última "C". El diari local Nice Matin va afegir en la seva edició digital que els agents examinen igualment un altre missatge en el qual el terrorista, el tunisià Mohamed Lahouaiej Bouhlel, assegurava que ja tenia "material".

Aquests missatges van conduir aquesta mateixa nit els agents a una adreça al centre de la ciutat, que va ser escorcollada "amb infinites precaucions", per si hi havia explosius. Segons Nice Matin, no es van descobrir en el lloc ni armes ni artefactes i la nit dels atacs tampoc hi va haver cap detenció.

Una font pròxima a la investigació citada per aquest rotatiu va precisar que tant el seu ordinador com el seu mòbil estan en mans d'experts de la subdirecció antiterrorista de la Policia Judicial, que no han trobat cap "material de propaganda" en l'escorcoll del seu domicili de Niça. El mateix diari ?assegura que un veí de Bouhlel va dir que aquest estava marcat "per una separació que no acceptava" i que havia dit diverses vegades que la seva dona "sentiria parlar d'ell".

L'enviament d'aquests missatges dóna a entendre l'existència de còmplices en aquest atac, dut a terme en plena celebració de la Festa Nacional francesa i reivindicat pel grup gihadista Estat Islàmic. Els investigadors han detingut set persones del seu entorn proper, una d'elles la seva exdona, de la qual s'estava divorciant, i que ahir va quedar en llibertat. Altres testimonis, centenars segons els mitjans, han estat també interrogats.