La ciutat de Munic es va esforçar ahir per tornar a la normalitat després d'una nit d'horror a causa del tiroteig, mentre les banderes onejaven a mitja asta i els ciutadans començaven a dipositar flors al lloc dels fets. "Va ser un sol atacant i és mort. Ja no genera cap perill i això és ara el més important per a nosaltres", va explicar el cap de la Policia muniquesa, Hubertus Andrä.

El primer ministre bavarès, Horst Seehofer, va ordenar hissar les banderes a Baviera a mig pal i a les proximitats del centre comercial alguns ciutadans van dipositar flors i encendre espelmes en memòria dels morts. Seehofer, a més, va dipositar una ofrena floral al lloc de la matança.

La presència policial va continuar sent forta als voltants del lloc de l'atac. Van funcionar amb normalitat el metro i la resta de transports públics, que van romandre suspesos durant el període d'alerta.

La policia va assenyalar que no hi havia raons relacionades amb la seguretat per no moure's lliurement per Munic ni per deixar de visitar la ciutat. No obstant això, al carrer no s'hi veia gaire gent i molts actes van ser cancel·lats, com una festa a la zona de vianants per commemorar l'aniversari de la llei de la puresa de la cervesa alemanya, el mateix que un festival de música, com a mostra que no era moment de celebracions.

Per altra banda, entre els habitants de Munic s'ha desencadenat una onada de solidaritat i a través de les xarxes socials n'hi ha que anuncien que les portes de les seves cases estan obertes per als que necessitin companyia després del trauma de la nit.

En tot cas, la por patida encara era present en molts dels habitants de la capital bavaresa. Muriel, espanyola resident a Munic, va explicar com la por es va estendre ràpidament a tota la ciutat amb les primeres notícies del tiroteig: "Estava a punt de sortir de casa per anar a sopar al centre i una amiga em va trucar per dir-me que no sortís".

A partir de llavors, com la immensa majoria de la població de la ciutat, d'1,4 milions habitants, es va quedar a casa enganxada al telèfon i a les notícies.