La primera jornada de les consultes del Rei amb els portaveus polítics de cara a la investidura va concloure sense avenços aparents i en un ambient de pessimisme davant la falta de suports amb què compta per ara el líder del PP, Mariano Rajoy, per sotmetre's a la confiança del Congrés.

El bloqueig polític i l'amenaça de terceres eleccions planegen a l'horitzó i uns i altres es van culpar mútuament per la seva incapacitat per sortir d'una situació que ningú desitja i davant els dubtes que sigui possible celebrar el debat d'investidura en la primera setmana d'agost com era la idea inicial de Rajoy.

Els primers a passar pel Palau de la Zarzuela van ser els representants d'Izquierda Unida, Unión del Pueblo Navarro, Coalición Canaria, Foro i Nueva Canarias, i tors van traslladat una opinió diferent sobre l'actual bloqueig institucional.

El líder d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, va convidar el PSOE a que deixi de jugar al «pòquer» amb el Partit Popular i Ciutadans i a que «explori» una alternativa de govern seriosa a la que representa Mariano Rajoy.