Cau una xarxa que explotava transvestits i transsexuals

La Policia Nacional ha detingut tres persones acusades d'actuar arreu d'Espanya

31.07.2016 | 07:18

La Policia Nacional ha detingut tres persones acusades d'explotar sexualment per tot Espanya transvestits i transsexuals, arribats la majoria de les zones més deprimides de Veneçuela, tres dels quals han pogut ser alliberats. La investigació, impulsada per la Comissaria General d'Estrangeria i Fronteres i la Unitat contra el Crim Organitzat de Barcelona, es va iniciar fa poc més d'un any, quan una víctima va trucar al telèfon d'atenció a les víctimes de la tracta (900 10 50 90) per denunciar que estava sent obligada a exercir la prostitució.
Després de mesos d'investigacions, els agents han detingut tres responsables de la xarxa, que suposadament es dedicava a captar transvestits i transsexuals amb problemes econòmics a Veneçuela, als quals oferien el trasllat a Espanya per exercir la prostitució, amb la promesa que guanyarien importants quantitats de diners en poc temps. No obstant això, una vegada a Espanya, la xarxa advertia les víctimes que havien contret un deute de 8.000 euros i que havien de lliurar-los a ells tots els diners que guanyessin amb la prostitució, fins tornar-los els diners. Per obtenir més beneficis de l'explotació i per impedir l'arrelament de les víctimes enlloc, i evitar així que algú les pogués ajudar, les víctimes eren traslladades per tota la geografia espanyola, on eren obligades a exercir la prostitució tant en pisos com en carrers de diferents localitats.
    El líder del grup comptava amb l'ajuda de la seva mare a Veneçuela, ja que la dona s'encarregava suposadament de proporcionar a les víctimes, que eren seleccionades entre els sectors més desafavorits de diferents localitats veneçolanes, tota la documentació necessària per viatjar a Espanya.
    El líder tenia un acord amb un ciutadà espanyol, que també ha estat arrestat, que s'encarregava de formalitzar una carta d'invitació davant la Policia, cosa que permetia les víctimes justificar el motiu del seu viatge a Espanya i, d'aquesta forma, no tenir problemes per entrar al país. Una vegada a Espanya, la xarxa prenia fotografies de les víctimes i les penjava en webs de contactes eròtics, per així publicitar els seus serveis. A més, amenaçava constantment les víctimes de fer-los mal, tant a elles com als seus familiars. En el marc de la investigació, els agents van descobrir també que els membres de l'organització, que adoptaven extremes mesures de seguretat, disposaven d'un laboratori instal·lat en un pis de seguretat, on elaboraven substàncies estupefaents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

Rajoy no és investit en primera votació

El candidat del PP no ha aconseguit la confiança suficient de la cambra en haver sumat almenys 176...

Els diputats d´Unidos Podemos abandonen l´hemicicle en protesta per les acusacions d´Hernando

Pastor no els dóna rèplica després que Hernando els acusés de "posar-se a la venda de dictadors i...

37 eurodiputats expressen el seu rebuig a la decisió del TC sobre els toros

37 eurodiputats expressen el seu rebuig a la decisió del TC sobre els toros

Menys del 5% dels parlamentaris han donat suport a la declaració promoguda per l'ecosocialista...

Puigdemont no anirà a la conferència de presidents per negociar el nou finançament

El president ha acusat Rajoy de ser 'cínic' per oferir com un pacte el que és una obligació

Homs adverteix a Rajoy que té a les seves mans obrir el diàleg

El portaveu de PDECat al Congrés ha reiterat que "no hi ha marxa enrere en el procés català"

Un nen de 9 anys, ferit greu al ser apunyalat al carrer pel seu oncle a Santa Coloma de Gramenet

L'agressor es troba detingut pels Mossos d'Esquadra en un centre psiquiàtric

Enllaços recomanats: Premis cinema