Dia de l'Assumpció de la Verge i torna la polèmica. El Cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, va repetir l'atac a la «ideologia de gènere» en el dia en què es venera a la figura femenina més important de la comunitat cristiana. Entre els «dracs» que han amenaçat la humanitat al llarg de la història va citar l'imperi romà, els imperis nazi i soviètic del segle XX i ara el materialisme i la «ideologia de gènere». Per això, va animar a imitar la Verge, de qui van sortir les paraules, tal com va recordar el cardenal, «heus aquí l'esclava del senyor».

Ja al maig d'aquest any Antonio Cañizares, ben conegut per ser un dels dirigents més conservadors de l'Església espanyola, va llançar una ofensiva contra les lleis que propugnen la igualtat entre homes i dones instant els fidels a desacatar «la ideologia més insidiosa i destructora de la humanitat de tota la història».

De l'actualitat, també va realitzar una forta crítica envers el materialisme, que tal com va recordar l'anterior Papa, Benet XVI, «només valora el consum, l'egoisme i la diversió». «Només importa la llibertat, fer el que un decideixi», va postil·lar Cañizares.