La presidenta de la Junta d'Andalusia, Susana Díaz, va advocar per deixar treballar la comissió gestora del PSOE perquè "sigui capaç d'obrir un camí de confiança i il·lusió". Díaz va assenyalar que "han estat dies molt durs, tots els socialistes ho estem passant molt malament, i com em sento malament estic convençuda que tots i totes sense excepció estan vivint aquests dies amb tristesa".

La presidenta andalusa, en visita institucional a Huelva, va insistir que cal deixar "que actuï la comissió gestora" ja que "tenim una tasca enorme que és la de reconstruir un projecte com el nostre, el socialista, que és una garantia d'igualtat i llibertat en aquest país i aquí cal centrar els esforços, en fer un projecte guanyador".

Considera Díaz que cal ser "respectuosos" amb el treball de la gestora i "fer pinya per tirar endavant, indubtablement en el menor temps possible, la situació que està travessant el PSOE, que ens té malament a tots els socialistes sense excepció".

Després, va afegir la presidenta de la Junta andalusa, tocarà reflexionar sobre la posició davant la investidura de Mariano Rajoy, un tema del qual "no s'ha parlat en aquests dies", segons va assenyalar.

"Saben la meva posició, no l'he canviat, mantinc el que he dit, però hi haurà tots els òrgans del partit per parlar, per donar la nostra opinió i a mi m'agradarà escoltar els que mostrin diferents opinions per poder reflexionar i valorar", va afegir.

Pedro Sánchez mantindrà el seu escó de diputat al Congrés i va fer una crida als militants del partit per "romandre units". "Tinc un compromís amb els electors i seguiré treballant des del meu escó de diputat per millorar la vida dels ciutadans", va afirmar Sánchez al seu compte de Twitter. L'exsecretari general va destacar que "avui més que mai la militància del PSOE és el més important".