Un dia després que el cap de la diplomàcia nord-americana, John Kerry, donés per trencades les converses amb Rússia sobre el conflicte a Síria, l'atenció es va dirigir cap al Consell de Seguretat de les Nacions Unides. Una nova resolució, l'esborrany de la qual ha estat impulsat per Espanya i França i que obre la porta a una altra negociació de l'alto el foc i "altres mesures" si les parts no compleixen amb el mandat de l'ONU, porta diversos dies circulant entre el Grup de els 15 a Nova York.

El document demana a les parts en el conflicte sirià que posin fi als bombardejos aeris i recorda que "les violacions i abusos comesos a Síria que puguin constituir crims de guerra i contra la humanitat" no quedaran sense càstig. També sol·licita als copresidents del Grup Internacional de Suport a Síria, Estats Units i Rússia, que assegurin l'aplicació immediata del cessament d'hostilitats començant per Alep. Per a això, insten a "acabar amb els vols militars sobre la ciutat", una mesura a la qual s'oposa Rússia, un dels cinc membres permanents i amb dret a veto al Consell de Seguretat.

En tot cas, el secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, va afirmar que el seu país "no abandonarà" el procés de pau a Síria tot i la ruptura de converses amb Rússia després dels atacs a hospitals a l'est d'Alep, bastió rebel. Els EUA "no abandonaran el poble sirià ni el procés de pau", va garantir en una conferència a Brussel·les Kerry, que va afegir que farà "tot el possible" a través del Grup Internacional de Suport a Síria o l'ONU per aconseguir una solució a la crisi. "Seguim compromesos amb una Síria pacífica, estable, unida, no sectària", va dir, tot afegint que no han quedat suspesos els contactes amb els militars russos.