La persona en crida i cerca pels assassinats del matrimoni brasiler i els seus dos fills a Pioz (Guadalajara) és el nebot de l'home, un home "violent" i "emocionalment inestable" que havia conviscut a Madrid amb la família. Els investigadors van posar des del primer moment el focus en aquest home i tres dies després de la troballa dels cadàvers ja va comunicar al titular del Jutjat d'Instrucció número 1 de Guadalajara que podria tractar-se de l'autor del quàdruple crim.

El jutge va dictar el 22 de setembre acte de presó i una ordre de detenció europea i internacional contra el suposat autor, que va deixar l'habitatge de la família pràcticament buit d'estris personals i net, previsiblement amb intenció d'emportar-se els cadàvers perquè semblés una desaparició, un pla que per algun motiu no va poder dur a terme.

L'asassí va matar els quatre membres de la família, va tallar per la meitat els cossos del matrimoni i va deixar intactes els cadàvers dels dos nens, de quatre i un any. Després del quàdruple crim, va ficar els cossos en diverses bosses, que van ser trobades després que un veí alertés sobre la mala olor.